Onze visie

Groen staat voor groei, ontwikkeling en vernieuwing.

De docenten zijn jong, vers, maar eveneens ervaren muzikant. Ze zijn tegelijkertijd actief in de muziekwereld en dus zelf ook volop in beweging en ontwikkeling waardoor ze in die zin dichter bij de leerlingen staan.

Wij bieden een lesprogramma waarbij vooral het begrip ‘samenspel’ extra aandacht krijgt. Wij zijn ervan overtuigd dat muziekles meer moet uitgaan van het gevoel, de emotie en creativiteit van de muzikanten. Het uitzoeken en spelen van bestaande liedjes naar keuze, improviseren en samenspelen zijn belangrijke uitgangspunten die in ons lesprogramma worden meegenomen. Als de muzikanten in wording de smaak eenmaal te pakken hebben komt ‘muziekspelenderwijs’ ook bladmuziek in beeld.

Vernieuwend aan onze school is dat er naast privé- en duoles ook bandcoaching wordt gegeven. Al onze leerlingen kunnen hiervan gebruik maken. Wat is bandcoaching? Samen leren spelen in een band onder leiding van een coach. In de vorm van een band wordt er samen geoefend op de liedjes die door de leerlingen tijdens de privé of duoles zijn behandeld. Tijdens bandcoaching wordt er gewerkt aan de sound, het samenspel, de dynamiek en de performance. Regelmatig wordt er een bandcoaching les ingeroosterd in ruil voor een privé- of duoles.

Bandcoaching DRAG

 

Durf jij verder te komen dan je kamer?

Vraag gratis proefles aan

 

 

 

×