Wie zijn wij?

Op donderdag 17 juni 2010 besloten twee afgestudeerde muzikanten de koppen bij elkaar te steken en hun passie en kunde te gebruiken om een lesprogramma te ontwikkelen. Een lesprogramma, gericht op de ontwikkelingen van de muzikant én het samenspel.

 

JB Draaisma

Een gepasioneerde en zeer gedreven drummer met al veel jaren ervaring in de wereld van muziek. Al toen hij 8 jaar was, zong JB in een rock/blues band met zijn vader er broer. Als zanger trok hij met de band door Nederland en was hij regelmatig in de studio te vinden. Een paar jaar later besloot hij zich te gaan focussen op de drums.

Voor zijn broer Rients, gitarist en vooral songwriter, zorgde hij voor de drumpartijen. Dave Weckl en Dennis Chambers zijn de namen van drummers die hem inspireren. Hij bracht veel dagen van vroeg tot laat door op zijn kamertje achter zijn drumstel, studeren, studeren en studeren!  Na in veel bands gedrumd te hebben en afgestudeerd te zijn als artiest muziek, besloot  JB zelf les te gaan geven.

Na les bij verschillende muziekscholen te hebben gegeven besloot hij Muziekles van DRaG op te zetten en daarmee voor zichzelf aan de slag te gaan. Daarnaast geeft JB ook les bij Muziekopleiding Opmaat in Drachten.

Harmen Schilt

 

Harmen Schilt is een gitarist en tekstschrijver uit Leeuwarden. Hij studeerde muziek (hoofdvak gitaar) op D Drive en studeerde daarna tevens af van de Academie voor popcultuur. Harmen deed ervaring op in verschillende bands als zanger/gitarist. Met de band Dat Schilt trad hij op door heel het land en bracht hij een rock opera uit op lp.

Naast optreden en het schrijven van liedjes geeft Harmen Schilt gitaarles en bandcoaching bij verschillende muziekscholen in Friesland.

“Muziek is iets om te delen, door een instrument te leren spelen kan je jezelf op een nieuwe manier leren uiten en door samen te spelen met anderen beleef je veel plezier”

Met een beetje discipline en liefde voor muziek kan iedereen het leren.

 

 

×